2021-10-14 08:17:48• hírek • Fizetett tartalom

Ingyenes 3D látványtervkészítéssel is várja ügyfeleit a szatmári Lebăda

Georgiana Ciontoș
Georgiana Ciontoș

Egy fürdő vagy konyha 3D-s tervének elkészítése általában 50 euróba kerül munkaóránként, viszont a szatmári Lebăda ingyenesen biztosítja ezt a lehetőséget az ügyfeleinek.

A Lebăda 3D tervezésekben jártak szakembere Georgiana Ciontoș, aki a Temesvári Képzőművészeti és Design Egyetemen végzett 2009-ben, és nagy tapasztalattal rendelkezik e területen. A tervezést saját műhelyében kezdte meg, majd az idei év elején csatlakozott a Lebăda csapatához. „Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk a 3D látványtervek elkészítésétől egészen a megfelelő építkezési anyagok kiválasztásában nyújtott tanácsadásig. Az ügyfeleink rendkívül nagyra értékelik, hogy már előre láthatják, miként fog kinézni az áhított fürdő vagy konyha. Ugyanakkor mi a Lebădánál elkészítjük a munkatervet és gondoskodunk az anyagok megrendeléséről is. Minden terhet levesztünk az ügyfél válláról” – mondta el Georgiana Ciontoș.


Egy lakás felújítása bizony nem könnyű munka, ezért érdemes kihasználni a Lebăda szakemberei által nyújtott szolgáltatást. Amennyiben szeretne ön is 3D-s látványtervet készíttetni, foglaljon időpontot online a lebada.ro/proiecte oldalon. A szolgáltatás hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között érhető el az üzlet Károlyi út C15-17 szám alatt található bemutatótermében.


A 3D-s látványterv-készítés legfontosabb előnyei:

  • kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelő fali- és padlócsempét
  • még azelőtt láthatja, hogyan fog kinézni a fürdőszoba vagy a konyha, hogy a mesterember nekiesne annak
  • a virtuális megjelenítésnek köszönhetően a legutolsó sarkakat is meg tudja tekinteni 3D-ben
  • a látványterveket akár a családnak is meg lehet mutatni, hogy együtt hozzák meg a végleges döntéseket
  • reális becslést lehet készíteni a munkadíjakra és a szükséges anyagmennyiségre vonatkozóan
  • kikérheti a dizájnerek tanácsát a választott színvilággal vagy témával kapcsolatban


Ezért fontos alaposan mérlegelni a végső döntés előtt


Egy lakásfelújítás során a felhasznált anyagok ára mellett nagy figyelmet kell fordítani az azok által alkotott összképre is. A fali- és padlócsempéknek, a festékeknek, a tapétáknak, de még a szegőléceknek is óriási szerepük van abban, hogy a praktikum mellett milyen esztétikai élmény nyújt majd az elkészült ingatlan. A harmónia mellett azonban érdemes arra is törekedni, hogy a végeredmény a lakó személyiségéhez minél közelebb álljon, hiszen csak így lehet egy szép lakásból igazi otthon.


A lakás arculatát legnagyobb mértékben a választott ajtók, a parketta, a fali- és padlócsempe, illetve a falak színe határozza meg, viszont nem szabad megfeledkezni az olyan apró részletekről sem, mint például a kilincsek vagy épp a szegőlécek. Ha harmonikus és melegséget árasztó otthont szeretnénk, ezt a falak és a padló színének összhangjával érhetjük el, ha viszont inkább modern és nyers végeredményre vágyunk, akkor a kettőnek szöges ellentétben kell állnia egymással.
 


A falak és a padló színéhez kell igazítani az ajtók és ablakok színét is. Az üveges ajtók ideálisak a konyha vagy a nappali számára, viszont a hálóhoz és a fürdőhöz ajánlott olyat választani, mely nem enged bepillantást az illetéktelen szemeknek. A konyhai pultlapnak is illeszkednie kell a padlócsempéhez: színben mindenképp, de akár anyagban is választhatunk ugyanolyat, mint ami a padlóra került.


A nappali esetében a világos kialakítású tér mindig előnyösebb, épp ezért a falakat is érdemes világos színűre festeni. Az olyan szobákban, ahol a természetesen fény nem elegendő, érdemes szatén- vagy úgynevezett eggshell, azaz tojáshéjfestéket alkalmazni. A fürdőszoba járólapjának színét igazítsuk a falicsempe színtartományához, viszont azok közül válasszunk egy sötétebb árnyalatot. Ez egyáltalán nem jelenthet gondot, hiszen a Lebăda üzleteiben számos, egymással tökéletesen harmonizáló padló- és falicsempe kollekció közül lehet választani. Ha pedig a széles kínálat láttán nem tudnánk dönteni, a 3D-s látványtervek azonnal megmutatják, hogyan nézne ki egyik vagy másik a fürdőnkben vagz konyhánkban.


Tapétát és egyéb dekorációs elemeket csak a nagy terekben használjunk. A nagy és világos szobákat könnyűszerrel személyre szabhatjuk, viszont a kicsi szobák kapcsán csak beltéri díszlécekben gondolkozzunk, hiszen a díszes stukkók és egyéb díszítőelemek csak a nagy belmagasságú helyiségekben mutatnak jól.


Hogyan válasszuk meg a falak színét?

Mielőtt a szoba minden falát lefestenénk, érdemes egy apró felületen kipróbálni, valóban tetszik-e nekünk a választott árnyalat. Hasonlóan fontos kérdés e témában a festék típusának a megválasztása is. A matt festék jól elrejti az apróbb hibákat, ezért ideális választás lehet a nappaliba vagy a hálóba, a szatén vagy tojáshéjfesték az előszobák, fürdők és konyhák kapcsán lehet tökéletes választás, a fényes festékek pedig jobban ellenállnak a takarításnak, ezét ezeket a konyhában és a fürdőszobában érdemes használni.


A kicsi fürdő- és főzőhelyiségek kapcsán gyakran hangzik el, hogy világos falszínt kell választani, viszont ugyanaz a hatás érhető el a szürke vagy fényeskék színű csempékkel is. Emellett a szakértők azt is javasolják, hogy az ilyen terekben a bútordarabokat úgy válasszuk meg, hogy azok színe harmonizáljon a falakkal.


Noha most csak néhány alapvető szabályt igyekeztünk ismertetni, a Lebăda üzleteiben dolgozó szakemberek készséggel állnak mindazok rendelkezésére, akik lakásfelújításba vágnak és szükségük volna egy hozzáértő tanácsaira. Amennyiben szeretne előjegyzést kérni egy látványtervkészítésre is, az ide kattintva elérhető oldalon megteheti ezt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: